EuroMining - Vi vill vara bäst på berghantering

Nyheter

Nya uppdrag stärker EuroMining

Genom nya avtal med LKAB och ett handelsbolag bildat tillsammans med Veidekke Entreprenad AB har EuroMining, Gällivare stärkt sin position som en av Sveriges största entreprenörer på tunnelberg.

EuroMining_webbanner_250x250EuroMining utför ras- och -tillredningslastning, transporterar gråberg och malm, ballasttillverkning för LKAB:s betongstation, sköter dammbekämpning och servicearbeten både ovan och under jord i LKAB:s gruva i Malmberget enligt nya avtal. Tillsammans med Veidekke Entreprenad AB, ett av Skandinaviens största bygg-, anläggnings- och bostadsutvecklingsföretag, har man tidigare bildat HB Veidem Construction som utför ortdrivning, last och transport under jord i LKAB Malmberget.  Dessa uppdrag kommer att sysselsätta 300 – 400 personer under minst fyra år framåt.

– Jag är övertygad om att vi har fått uppdragen tack vare duktig personal och bra leverantörer samt vårt miljö- och kvalitetsarbete som lett fram till en ISO-certifiering, säger Lars-Åke Augustsson, tf Vd EuroMining.

De nya avtalen tryggar framtiden, arbetstillfällen för anställda och entreprenörer samt ger företaget en stabil plattform att bygga vidare på. Men att luta sig tillbaka och slappna av ligger inte för EuroMining. EuroMining AB är en del av MineDrill-koncernen där även FirstStop Gällivare, MineralProjekt AB samt BryggeriBacken AB ingår.
– Vi kommer naturligtvis att fortsätta söka nya marknader och bredda vår verksamhet samt utveckla vårt miljö-, kvalitets- och säkerhetsarbete, säger Lars-Åke Augustsson.

Just nu pågår rekrytering av arbetsledare och raslastare. EuroMining räknar med att uppdragen innebär ett 50-tal nya arbetstillfällen hos företaget och dess leverantörer.